Henriëtte aan de Wiel | oprichter van Cirkel van Afscheid,
werkzaam in Rotterdam Rijnmond

In augustus 2009 veranderde mijn leven doordat mijn toenmalige man, de vader van mijn 3 kinderen, na een kort en hevig ziekbed overleed.
Bij zijn uitvaart, die we samen hadden voorbereid, zijn er een aantal zaken uiteindelijk niet goed georganiseerd door de uitvaartondernemer. Dat zijn zaken die ik tot op de dag van vandaag betreur. Maar het heeft destijds ook een zaadje geplant diep in mij. Dit moest anders!

Na het overlijden van mijn man zag mijn toekomstbeeld er heel anders uit, de wereld stond stil voor mij terwijl alles en iedereen doorging. Net zoals iedere nabestaande kreeg ik te maken met een enorme zwarte rouwperiode. Wat volgde was een zoektocht naar een nieuw begin en een nieuw leven. Het zaadje wat geplant was, groeide in de afgelopen jaren uit tot een nieuw doel in mijn leven.

Mijn passie is andere families/nabestaanden die te maken krijgen met afscheid bijstaan. En voor hen een mooi en waardig afscheid organiseren. Juist omdat ik weet hoe belangrijk een goed afscheid is, werk ik met mijn hart en ziel.

Na het volgen van de opleiding tot uitvaartondernemer ben ik eerst aan de slag gegaan als franchisenemer en daarna heb ik de Cirkel van Afscheid opgericht. Inmiddels ben ik uitvaartondernemer | ritueelbegeleider | ceremoniespreker | dementievriendelijke uitvaartverzorger.

Samen met een team van enthousiaste professionals en fijne samenwerkingspartners werken wij met elkaar vanuit ons hart voor u.

T: 06-340 181 07

Merlijn Berkhout - Schippers | Cirkel van Afscheid Haaglanden

Mijn naam is Merlijn Berkhout-Schippers, opgegroeid en woonachtig in Den Haag met mijn gezin. 

Voor mij is in 2006 het zaadje geplant om voor dit mooie werk te kiezen. In dat jaar overleed mijn opa en ik was onder de indruk van de uitvaartbegeleider die mijn opa’s uitvaart regelde. Respectvol, vriendelijk, een rots in de branding. ‘Wat mooi als je dat kan’ heb ik toen gedacht.
Ik heb er uiteindelijk nog een jaar of tien over gedaan voordat ik de knoop doorhakte. De uitvaartwereld bleef me trekken en gelukkig heb ik daar gehoor aan gegeven. 

Ik vind het bijzonder om families te begeleiden en samen vorm te geven aan een persoonlijke en passende uitvaart.  En die rots in de branding, die wil ik ook graag zijn voor ‘mijn families’.

Na het volgen van de opleiding tot uitvaartbegeleider ben ik aan de slag gegaan als franchisenemer in de regio Haaglanden. Enige tijd later kwam Cirkel van Afscheid op mijn pad waar ik samenwerkingspartner ben geworden, eveneens voor de regio Haaglanden.

T: 06-174 927 76

Samenwerkingen & partners die vanuit dezelfde passie werken

Pure & Trust – Nicolle den Braver

Nicolle den Braver, van Pure & Trust levert aan Cirkel van Afscheid bijzondere afscheidsbloemen, altijd naar wens van de familie.

Nicolle den Braver van Pure & Trust, is gespecialiseerd in Afscheidsbloemen met een persoonlijke vertaling. Ze kan ook eventueel zelf langskomen bij u om uw specifieke wensen goed in kaart te brengen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld persoonlijke items of natuurlijke materialen te laten verwerken.

Een bijzonder en persoonlijk afscheidsboeket kunt u zeker van Pure & Trust verwachten.
Prijs is op aanvraag omdat het maatwerk is en dus uniek.

Facebookpagina:www.facebook.com/PureenTrust

Uitvaart Dienstencentrum Delft Ray en Cynthia van Raavens

De verzorging en vervoer geven wij graag in handen van onze collega’s van het Uitvaart Diensten Centrum. Zij werken volgens een vast protocol, waarin kwaliteit en empathie hun eerste aandacht heeft. Zij begrijpen dat het erg moeilijk is als nabestaanden om de zorg van een dierbare uit handen te geven. Tijdens de verzorging betrekken zij de nabestaanden, indie gewenst, en geven indien mogelijk een toelichting bij onze handelingen.  Ook is het voor nabestaanden mogelijk ons te assisteren tijdens de laatste verzorging. Thanatopraxie en reconstructieve cosmetica behoren ook tot de mogelijkheden.

Het Uitvaart Diensten Centrum beschikt over twee nette professioneel ingerichte wagens welke voor overledenen transport geschikt zijn.

Daglief Rouwdrukwerk – Muriël

Muriël van Daglief Rouwdrukwerk is voor ons de perfecte partner als het gaat om persoonlijke ontwerpen van rouwkaarten, bidprentjes, dankbetuigingen en meer. De service is zeer persoonlijk en snel. Via de online ontwerptool kun je eenvoudig bestaande ontwerpen aanpassen of een eigen ontwerp maken. Een ander lettertype, andere kleuren, een eigen foto, illustraties…. alles kan worden toegevoegd en gewijzigd aan uw persoonlijke rouwkaart. Een eigen tekst met of zonder foto via de mail aanleveren kan ook, dan maakt Muriël van Daglief een persoonlijk voorstel.

Daglief is zeven dagen per week bereikbaar en dat is ontzettend fijn voor hulp bij het ontwerpen, fotobewerkingen of andere vragen over de mogelijkheden voor rouwdrukwerk.

Als u op zondag tot en met vrijdag bestelt, heeft u de rouwkaarten de volgende dag (vóór 12.00 uur is een optie, behalve op zaterdag) in huis. Dus zelfs in het weekend kunt u rouwkaarten bestellen. Adresseren en directe verzending is iets wat steeds meer gevraagd wordt.

Adressen kunnen worden toegevoegd aan de bestelling via een excel template, hierna worden de rouwkaarten in een rouwenvelop, voorzien van rouwpostzegel en verzonden in een rouwverzendset de volgende dag bij de geadresseerden bezorgd.

Neem alvast een kijkje op www.daglief.nl

Straver

Straver Mobility is onze specialist in gelegenheidsvervoer. Zij verzorgen al meer dan 50 jaar vervoer rond uitvaarten met respect, vertrouwen en perfectie tot het laatst. Straver Mobility heeft een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van staatsievervoer.

Het wagenpark van Straver Mobility, dat bestaat uit diverse rouw- en volgauto’s in verschillende kleuren en uitvoeringen, neemt hierin een centrale plaats in. Het aanbod in staatsievervoer reikt echter verder. Door hun landelijk netwerk is er, naast hun eigen wagenpark, een veelzijdig aanbod mogelijk.

Wij laten u graag het uitgebreide wagenpark van Straver aan u zien. Boekingen gaan via Cirkel van Afscheid. 

Unique Content Creations – Timo van den Berg

Timo van den Berg zorgt als jonge, zeer getalenteerde videograaf, voor een prachtig digitaal document van de uitvaart. Op de dag van de uitvaart gaat er vaak veel aan u voorbij, de video van Timo geeft u de gelegenheid om het afscheid in alle rust nog eens te kunnen terug kijken wat goed is voor de rouwverwerking. 

Tijdens de uitvaart kan hij ook gebruik maken van een drone wat zeker bij een begrafenis of wanneer op een andere locatie dan een aula bent, een mooi beeld geeft. De reportage van Timo geeft een mooi en emotioneel beeld van het afscheid en is een zeer dierbare herinnering. 

In verband met de privacy kunnen wij u geen voorbeeld laten zien. 
Prijs op aanvraag.

Timo van den Berg – 06 – 142 636 04

Luizter

Jolanda, Jörgen en hun team hebben wij al een aantal keer mogen bewonderen tijdens een uitvaart.

De zoektocht naar woorden bij een afscheid is altijd moeilijk. Nog moelijker kan het zijn om deze woorden uit te spreken. Een Luizterverhaal kan u hierbij helpen. Het geeft precies weer wat u belangrijk vindt en over wil brengen. Met de juiste woorden, de mooiste muziek en het diepste gevoel. Een Luizterverhaal is een variant op de traditionele levensloop. In de Muzikale Levensloop ‘vieren we het leven’ door herinneringen te vertellen en te bezingen.
Een troostcadeau voor alle aanwezigen.
Prijs is op aanvraag.

Jolanda: 06-53888242
Jörgen: 06-14662155

Bij Mij Assieraden - Carolien Dol

Goudsmid Carolien Dol; ‘Als iemand komt te overlijden is er vaak een grote behoefte iets van diegene dichtbij te dragen. Als goudsmid maakt Carolien duurzame sieraden met een symbolische hoeveelheid as of haarlok op maat.

Voor mensen die echt iets unieks willen laten maken wat aansluit bij hun verhaal en budget om iemand die zo gemist wordt mee te herinneren.

Voor meer informatie: email: info@bijmijassieraden.nl

Ellen van Leenen - Rouw- en verliescoach.

Ellen van Leenen is rouw- en verliescoach.

‘Liefde is iets prachtigs, maar rouw is de keerzijde van liefde. Als er iemand overlijdt waarvan je heel veel hebt gehouden, is het verdriet enorm en ingrijpend. In onze cultuur mag je best een poosje verdrietig zijn, maar het liefst niet te lang. Ik vind het heel belangrijk dat praten over verdriet en de dood ‘normaal’ gaat worden en dat we elkaars unieke manier van het daarmee omgaan accepteren.

We vergeten weleens dat rouwen niet iets is dat zomaar overgaat, het is heel hard werken. Het is zoeken naar een nieuwe balans, waarbij je het verlies als het ware in je levensverhaal opneemt en je je leven opnieuw moet inrichten. Soms loop je daarin vast en dan kan het heel fijn zijn als er iemand zonder oordeel naar je luistert en er helemaal voor jou is. Diegene wil ik graag zijn.Ik help je om je leven met dat verlies opnieuw vorm te geven. Op een manier die bij jou past en in een tempo dat goed voelt voor jou, zodat je weer verder kunt. Ik wandel letterlijk een poosje met je mee, zodat je weer in beweging komt.’

Ellen van Leenen

Meer informatie: 
info@ellenvanleenen.nl

Hey gekkie, niet kopiëren he?
Scroll naar top